Gent wint makkelijk van Moeskroen

Bekijk het matchverslag vanaf 13:00.

AA Gent heeft z’n eerste wedstrijd na de winterstop makkelijk gewonnen. Op het veld van Moeskroen werd het 1-3. Gent kwam wel op achterstand, maar zette de scheve situatie simpel recht. De ploeg van Vanhaezebrouck nestelt zich zo steviger in de top 6. Moeskroen blijft onderin hangen.

Moeskroen wisselde in de winterstop van trainer. Rachid Chihab werd aan de kant gezet voor Fernando Da Cruz, hoofd van de jeugdopleiding van het Franse Lille. En Da Cruz zag z’n mannen het best beginnen. Na 8 minuten kwam het ook op voorsprong dankzij een schitterend doelpunt van Club Brugge-huurling Birger Verstraete. Daarna zakte Moeskroen weg en nam Gent het heft in handen. Nog voor de pauze stonden de Buffalo’s op voorsprong dankzij doelpunten van Neto en Depoitre.

Na de pauze ging Gent op zijn elan verder. Moeskroen moest het spel ondergaan en het stond al snel 1-3. Hannes Van Der Bruggen stuurde Brecht Dejaegere diep en die faalde niet oog in oog met Cros. Daarna verwaterde het spel. Gent kwam nog het dichtst bij een goal, maar het bleef bij 1-3. 

3345 keer bekeken