Jonathan Blondel stopt met voetballen

Jonathan Blondel hangt zijn voetbalschoenen aan de haak. De speler van Club Brugge sukkelt al te lang met blessures en heeft daarom besloten om te stoppen. Dat meldt Club Brugge.

“Mijn blessure sleept al een hele tijd aan en er is niet direct beterschap in het vooruitzicht. Na lang nadenken heb ik dan ook besloten om te stoppen met profvoetbal. Ik ben Club dankbaar voor alle medische ondersteuning en opvolging die ik de voorbije jaren heb kunnen genieten”, zegt de middenvelder op de site van de Bruggelingen.

Blondel debuteerde op zijn zeventiende in de Belgische eerste klasse bij Excelsior Moeskroen. De Ploegsteerteneer speelde zich snel in de kijker, wat hem een transfer opleverde naar Tottenham Hotspur. Daar kon hij niet doorbreken.

In 2004 werd hij terug naar België gehaald door Club Brugge. Met zijn tien dienstjaren is hij de speler die al het langste bij de Bruggelingen speelt. Ondanks het feit dat hij snel uitgroeide tot een boegbeeld, werd zijn carrière gedwarsboomd door een karrenvracht aan blessures. De laatste bleef hem parten spelen, waardoor hij nu beslist om een punt achter zijn carrière te zetten.

345 keer bekeken