Ronaldo wint Gouden Bal 2014

Cristiano Ronaldo heeft maandag in het Kongresshaus in het Zwitserse Zürich de prestigieuze Gouden Bal 2014 gewonnen, de bekroning voor de beste voetballer van het afgelopen jaar. De sterspeler van Real Madrid won de trofee al voor de derde keer, na 2008 en 2013, en bleef de Argentijn Lionel Messi (FC Barcelona) en de Duitse doelman Manuel Neuer (Bayern München) voor.

Alle bondscoaches en aanvoerders van de nationale ploegen mochten net als een selecte groep journalisten hun stem uitbrengen in de FIFA-verkiezing. Ronaldo kreeg 37,66 procent van de stemmen, Messi 15,76 en Neuer 15,72.

Courtois en Hazard

Eind oktober werd al een shortlist met 23 genomineerden vrijgegeven. Daarop stonden Thibaut Courtois en Eden Hazard, beiden onder contract bij Chelsea. Courtois en Hazard zijn respectievelijk 20e en 21e geworden bij de verkiezing van de Gouden Bal 2014. Dat blijkt uit de door de Wereldvoetbalbond FIFA vrijgegeven stemresultaten.

Messi

Vorig jaar troefde Ronaldo de Fransman Franck Ribéry (Bayern München) en Messi af. Van 2009 tot 2012 ging de Gouden Bal telkens naar Messi.

Vrouwen

Bij de vrouwen ging de prijs naar de Duitse Nadine Kessler. De 26-jarige spits won met Wolfsburg de Duitse titel en de Champions League en bleef de Braziliaanse Marta en de Amerikaanse Abby Wambach voor.

1029 keer gelezen