Van Veldhoven trainer van Westerlo

Harm van Veldhoven is de nieuwe coach van eersteklasser VC Westerlo. De tot Belg genaturaliseerde Nederlander volgt bij Westerlo de zaterdag ontslagen Dennis van Wijk op en ondertekende een contract tot het einde van het seizoen. Dat maakt Westerlo bekend.

Westerlo staat ondanks een goeie seizoenstart na 21 speeldagen op de dertiende plaats in de Jupiler Pro League, slechts drie punten boven de degradatiezone. Het behaalde in de laatste negen wedstrijden maar drie punten. Op de laatste speeldag voor de start van de winterstop verloren de club nog met 4-0 van landskampioen Anderlecht en dus besliste het clubbestuur om in te grijpen en Van Wijk aan de kant te schuiven.

Carrière

De 52-jarige Van Veldhoven was dit seizoen als coach bij het Indiase Delhi Dynamos aan de slag. In de Indian Super League had hij naast de Belgen Kristof Van Hout en Wim Raymaekers ook de Italiaanse vedette Alessandro Del Piero onder zijn hoede. Voordien coachte hij ook al Lommel, FC Brussels, Cercle Brugge, Germinal Beerschot, het Nederlandse Roda JC en KV Mechelen.

Op de 22e speeldag krijgt Westerlo op 18 januari Standard over de vloer in 't Kuipje.

186 keer gelezen