Hazard 3e duurste speler ter wereld

Volgens het Internationaal Centrum voor Onderzoek in de Sport (CIES) uit Zwitserland is Eden Hazard de derde duurste voetbalspeler van het moment. Zijn transferwaarde wordt geschat op 99 mlijoen euro. Alleen Cristiano Ronaldo (133 miljoen) en Lionel Messi (220 miljoen) worden duurder ingeschat.

Om de lijst samen te stellen brachten de onderzoekers verschillende factoren in kaart. Ze scanden alle Europese transfers sinds 2009 (1.500 in totaal) en stelden op basis daarvan een lijst van de 120 duurste spelers van het moment samen.

Daarbij hielden ze rekening met de kwaliteiten van elke speler, de leeftijd, zijn prestaties (aantal matchen, doelpunten, …),  de duur van hun contract, het niveau van de competitie waarin ze actief zijn, enzovoort.

Bale "slechts" 60 miljoen waard

In de uiteindelijke lijst staat Lionel Messi weinig verrassend op nummer 1, met een geschatte waarde van 220 miljoen euro. Cristiano Ronaldo (133 miljoen) en Rode Duivel Eden Hazard (99 mlijoen) vervolledigen het podium.

Thibaut Courtois is de tweede Belg in het lijstje, op een 17de plaats. Zijn transferwaarde wordt op 45 miljoen euro geschat. Opvallend: Gareth Bale, die voor een recordprijs van 100 miljoen euro naar Real Madrid verhuisde, is in dit lijstje “slechts” 60 miljoen euro waard.

1204 keer gelezen