Geen transfers tot 2016 voor Barcelona

De Spaanse vicekampioen FC Barcelona mag de komende twee transferperiodes (tot januari 2016) geen spelers aantrekken. Dat heeft het Internationaal Sporttribunaal TAS in het Zwitserse Lausanne dinsdag beslist.

Het TAS bevestigde dus de sanctie die de Wereldvoetbalbond FIFA Barça begin april oplegde, wegens inbreuken bij transfers en registratie van niet-Spaanse minderjarige (U18) voetballers. De Catalaanse grootmacht mag daardoor tot januari 2016 geen inkomende transfers doen.

De Disciplinaire Commissie van de Wereldvoetbalbond was begin april niet mals en legde de Catalanen naast een transferverbod ook een boete van 370.000 euro op. De Spaanse bond, die ook betrokken partij is, moest 410.000 euro ophoesten. Barça ging niet akkoord, maar later werd de sanctie ook nog eens bevestigd door het Beroepscomité van de FIFA.

Thomas Vermaelen

FC Barcelona vroeg eerder deze maand aan de FIFA een uitzondering op het lopende transferverbod, om een verdediger te mogen aantrekken, ter vervanging van onze langdurig geblesseerde landgenoot Thomas Vermaelen. De Wereldvoetbalbond besliste echter om geen uitzondering te maken. Vermaelen, die afgelopen zomer voor negentien miljoen euro de overstap maakte van Arsenal, werd recent aan de hamstrings geopereerd en zal pas tegen het voorjaar van 2015 opnieuw inzetbaar zijn.

507 keer gelezen