Bondsparket mag Mitrovic vervolgen

De elleboogstoot van Aleksandar Mitrovic aan het adres van Bruno Godeau krijgt dan toch een staartje. De reviewcommissie heeft het Bondsparket opgedragen om Mitrovic toch te vervolgen voor z’n elleboog in Anderlecht-Westerlo. Dat heeft de voetbalbond bevestigd.

Scheidsrechter Christof Dierick had niet gezien dat Mitrovic een elleboog uitdeelde aan Westerlo-verdediger Godeau en bijgevolg bleef de overtreding zonder bestraffing. De reviewcommissie heeft, na het bekijken van de TV-beelden,  nu echter besloten dat het Bondsparket de Serviër mag vervolgen. Mitrovic riskeert nu enkele speeldagen schorsing.

Mitrovic moet nu op 6 januari voor de Geschillencommissie verschijnen. Daar mogen club en speler zich proberen verdedigen tegen de vordering tot schorsing. Omdat het gaat om een oproep tot schorsing op basis van televisiebeelden komt er vooraf geen voorstel tot minnelijke schikking. 

Anderlecht-coach Hasi reageerde na de wedstrijd gepikeerd door te zeggen dat “Mitrovic de verdediger niet had geraakt” en dat “Mitrovic zelf voortdurend stampen te verduren krijgt.” 

 

457 keer gelezen