Cercle Brugge wint degradatietopper

Samenvatting vanaf 17:40.

De degradatietopper tussen Cercle Brugge en Waasland-Beveren was de laatste wedstrijd van de 21ste speeldag in de Jupiler Pro League. Cercle Brugge kon bij winst weer op gelijke hoogte komen met Waasland-Beveren.

Geen sneeuw in Brugge, enkel koude. De Cercle-spelers hadden zich goed opgewarmd en namen de wedstrijd meteen in handen. In de 13de minuut werd de aanvalslust van Cercle Brugge beloond met een doelpunt. Buyl zag zijn schot afwijken op een Waaslands been en zo ging de bal over Coosemans in doel. Een verdiende 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Cercle bleef dreigen en dat leverde nog één hele groté kans op waar Maric een kopbal van Dusenne van de lijn moest halen.

Ook in de tweede helft was het de thuisploeg die de touwtjes in handen namen. Waasland-Beveren kwam niet tot in de zestien van Werner. Cercle Brugge creëerde nog enkele kansen, maar kon de genadesteek nog niet toebrengen. Op het uur was er plots opschudding toen Dusenne zijn tweede gele kaart kreeg en Cercle met tien man verder moest. Beveren kon de man-meer-situatie niet uitbuiten. Cercle bleef de match domineren. Het bevrijdende tweede doelpunt bleef weliswaar uit en dus won Cercle met het kleinste verschil.

Drie belangrijke punten voor de groen-zwarte verenging in de degradatiestrijd. Het staat nu samen met Waasland-Beveren op de 14de plaats. Beide ploegen hebben 20 punten. Dat zijn er zes meer dan rode lantaarn Lierse.

2343 keer bekeken