Standard wint nog eens in eigen huis

Samenvatting vanaf 1:07.

Op Sclessin kon er wel gevoetbald worden, de sneeuwbuien waren weggebleven uit Luik. Na drie opeenvolgende thuisnederlagen wilde Standard  het jaar goed afsluiten en voor eigen volk nog eens winnen. Dat lukte ook. Lokeren werd met 2-0 verslagen en zal blij zijn dat de winterstop eindelijk daar is.

De eerste kansjes van de match waren voor Lokeren. Remacle en De Pauw zagen hun pogingen weliswaar ver naast en hoog over gaan. Het speloverwicht was dus voor Lokeren, maar het was wel Standard dat op voorsprong kwam na 24 minuten. Arslanagic kopt een vrije trap van Trebel tegenvoets binnen. Copa stond erbij en keer ernaar, 1-0 voor Standard. Lokeren had nog één grote kans enkele minuten voor de rust. Doelman Thuram had echter een goede save in huis op de kopbal van Maric.

In de tweede helft was het Standard dat de wedstrijd in handen had. Een sterk spelende Ono verdubbelde in de 67ste minuut de score voor de Rouches. Trebel gaf de bal heerlijk voor met buitenkant voet en de vinnige japanner smeet zich naar de bal en kopt de 2-0 eindstand op het bord. Lokeren probeerde met enkele wissels nog wat schwung in de wedstrijd te brengen, maar de aansluitingstreffer bleef uit.

5508 keer bekeken