Club Brugge vernedert Lierse

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd op 0:50.

Club Brugge gaat met minstens vier punten voorsprong de winterstop in. De competitieleider vernederde vanavond Lierse met zware 0-6 cijfers en sluit zijn jaar in stijl af.

Na amper tien minuten stak Matoukou Club Brugge al een handje toe. Hij tikte een ongevaarlijke voorzet van Refaelov domweg voorbij doelman Bajkovic: 0-1. De Kameroener stootte zich even later aan dezelfde steen: een voorzet van De Bock verdween via zijn been in doel: 0-2. Net na het halfuur had Club de drie punten al op zak. Bensebaini trapte Refaelov langs achteren onderuit in de zestien en kreeg rood. De Israëliër zette de zelf uitgelokte penalty om: 0-3. Pechvogel Matoukou leidde ook het vierde doelpunt in. Hij leverde vlak voor de middellijn de bal in bij Izqiuerdo, die zich op volle snelheid van zijn bewakers ontdeed en hard en knap binnenschoot. De Sutter zorgde zelfs voor de forfaitcijfers aan de rust.

Club haalde in de tweede helft de voet het gaspedaal. Het creëerde wel nog enkele kansen, maar scoorde nog maar één keer. Refaelov schaafde zijn statistieken nog wat bij en scoorde zijn zesde doelpunt van het seizoen. De 0-6-overwinning is de grootste van Club Brugge op het Lisp, waar nu de absolute alarmbel luidt. De Pallieters slikten de afgelopen twee wedstrijden twaalf tegendoelpunten en blijven met 14 op 63 alleen laatste. 

13540 keer bekeken