Vanhaezebrouck wint bij ex-club

Bekijk het wedstrijdverslag vanaf 22:05.

Hein Vanhaezebrouck keerde voor het eerst in loondienst van AA Gent terug naar het Guldensporenstadion, waar hij zeven jaar als hoofdcoach aan de slag was. Hij stond er lijnrecht tegenover zijn voormalige assistent Yves Vanderhaeghe, die zijn ex-leermeester eind augustus een loer draaide door met 0-1 te gaan winnen in de Ghelamco Arena. De Kerels hoopten dat kunstje in eigen huis over te doen.

De bezoekers schoten het best uit de startblokken in het Guldensporenstadion. Kortrijk liet Gent heel wat ruimte, maar de Buffalo’s konden enkel dreigen met een kopbal voorlangs van Depoitre. Na een kwartier was het wel raak. Raman mocht een weggekopte voorzet opnieuw voor doel zwiepen en Nielsen kreeg aan de tweede paal een zee van tijd en ruimte om het leer binnen te werken: 0-1. Amper vijf minuten later hingen de bordjes al in evenwicht. Matton ging in de Gentse zestien tegen de vlakte na licht contact met Gershon, De Smet zette de strafschop koelbloedig om: 1-1. Het was pas de eerste keer dit seizoen dat Kortrijk scoorde van op de stip. De drie vorige pogingen werden gemist. Gent liet het tempo dalen en stapelde de slordigheden op. Dejaegere werkte een sublieme steekpass van Van der Bruggen vakkundig de nek om en een schot van Raman belandde meters naast het doel van Keet. Ook aan de overkant regende het ook nauwelijks kansen. Sels moest zich eenmaal alert tonen op een gekadreerd schot van De Smet.

Ook het begin van de tweede periode baarde amper kansen. Kortrijk toonde zich het eerst gevaarlijk. Capon mocht alleen richting Sels, maar liet de kans onbenut. Op het uur vaarde het Gentse schip dan toch door de Kortrijkse zee. Depoitre stuurde Raman weg en die stifte de 1-2 eenvoudig over Keet. De elf van Vanderhaeghe gingen uitdrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar Dierckx kopte voor een open doel naast de bal. Aan de overkant kon Keet een voorzet onvoldoende klemmen. Depoitre strafte het foutje af en maakte er 1-3 van. Matton tikte vlak voor tijd de 2-3 nog voorbij Sels en bracht zo nog wat spanning, maar Kortrijk kwam daarna niet meer in de buurt van de gelijkmaker. Dankzij de zege komt Gent op gelijke hoogte van Kortrijk. Beide teams staan samen met Charleroi derde, na Anderlecht en leider Club Brugge.

3208 keer bekeken