Mechelen kan nog eens winnen

Herbekijk samenvatting op 8:20.

Beide ploegen hadden een driepunter nodig. Met een magere 5 op 24 is Mechelen afgezakt naar de onderste regionen van het klassement. In de heenronde wist KV Mechelen in de laatste minuut een puntje weg te kapen buitenshuis. Moeskroen was dus gebrand op een revanche. 

De grasmat heeft duidelijk nog altijd last van de opgelopen infectie. Dit maakte eentijdsvoetbal erg moeilijk. In de openingsfase was het Moeskroen dat de bal opeiste. De eerste doelkans was voor Vandendriessche die op kracht kon doorstoten. Hij besloot naast de verste paal. Dingome probeerde het later van ver en nam de bal schitterend op de slof, ook deze bal viel aan de verkeerde kant van de paal. Plots stond Veselinovic alleen voor doelman Cros. Met een knappe voetveeg op een tamelijk zwak schot hield de doelman zijn netten schoon. Het spel ging goed heen en weer. Dingome zette knap voor richting topschutter Diaby, Biebauw stond op de juiste plaats. Na een moeilijke openingsfase kon Mechelen het spel wat meer naar zich toe trekken. Hanni kopte krachtig maar opnieuw stond een goed keepende Cros in de weg. Niet enkel Cros verhinderde een doelpunt van de maneblussers, ook de paal stond in de weg op een schot van dichtbij van Van Damme. Matthys kon na een lange uitgesponnen aanval draaien en schieten maar ook zijn poging ging naast. Het spel ging nu goed heen en weer. Langil zette zich door en kon Badri op fenomenale wijze bedienen. Een gemaakt doelpunt werd verhinderd door Sheldon Bateau.

In de tweede helft waren de kansen schaarser. Beide ploegen speelden slordig en het liep steeds mis bij de laatste pass. Mechelen schoot een tweede keer tegen de paal. Matthys krulde een vrije trap laag voorbij de muur met het gekende gevolg. Cordaro mocht invallen van Jankovic en bekroonde dat bijna meteen. Hij probeerde Cros te lobben van buiten de zestien meter maar de bal viel op het dak van het doel. De wedstrijd verloor haar glans. Jankovic greep in en wisselde Glen Claes voor Jens Naessens. Meteen na de wissel volgde een hoekschop en de bal werd aan de eerste paal hard binnengekopt door Seth De Witte. Het verlossende mechelse doelpunt was een feit. Na de goal ging Badri nog door de verdediging maar de afwerking was ondermaats.

De thuisploeg hield stand en boekte zo een erg belangrijke zege tegen een rechtstreekse concurrent. Het leek voor Mechelen weer fout te gaan in de afwerking maar de aanhouder won. 

1773 keer bekeken