Charleroi rukt op in het klassement

Herbekijk de samenvatting van de wedstrijd op 0:40.

Charleroi blijft z’n goede vorm etaleren. Het won met 1-3 op het veld van Zulte Waregem en rukt zo verder op in het klassement. De Carolo’s wonnen 6 van hun laatste 7 wedstrijden. Zulte Waregem blijft in de middenmoot hangen en ziet de play-off 1 ploegen weer wat uitlopen.

Essevee schoot het best uit de startblokken. Trajkovski vond met een gemeten voorzet het hoofd van Messoudi, maar die zag z’n kopbal voorlangs gaan. Daarna nam Charleroi het initiatief over en dat resulteerde in een voorsprong. Een vrije trap werd door Fauré doorgekopt en Karel Geraerts vloerde Bossut tegenvoets. Het eerste doelpunt voor Geraerts, die gisteren nog kloeg over het kerstvoetbal.

In de tweede helft ging Charleroi op zijn elan verder. Fauré snoepte de bal af van D’Haene en versloeg Bossut met een subtiel stiftertje. Charleroi had daarna nog enkele uitstekende mogelijkheden, een schot van Kebano ging maar net voorlangs. Toch kwam Zulte Waregem nog terug in de match. Dewaest beging dom handspel in de 16 en Messoudi nam het kerstcadeau graag aan, 1-2. De West-Vlamingen gingen nog verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar de terugkerende Mandanda stond pal.

Het doelpunt viel aan de overkant. Tainmont stak het hele veld over en kon op doel trappen. Bossut loste het schot en smaakmaker Neeskens Kebano trapte de 1-3 binnen. Charleroi komt door deze overwinning op een vierde plaats terecht, met evenveel punten als Kortrijk en Gent. Zulte Waregem blijft op een tiende plaats hangen. 

 

1380 keer bekeken