Kortrijk steelt drie punten in Lokeren

Bekijk het matchverslag vanaf 0:32.

De laatste wedstrijd van speeldag 20 was die tussen Lokeren en Kortrijk. Een topper, want beide ploegen stonden voor dit weekend in de top 6. Lokeren sleurt zich de laatste wedstrijden richting winterstop, na een zwaar programma met Europees en Bekervoetbal. Kortrijk verloor vorige week van Genk, maar haalde daarvoor wel 15 op 15.

Lokeren en Kortrijk begonnen afwachtend aan de wedstrijd. De terughoudendheid van beide ploegen leverde geen gevaar op. Na 14 minuten brak Killian Overmeire de wedstrijd open. Met een goed afstandsschot verschalkte hij doelman Darren Keet. De 1-0 stond op het bord. Helaas voor Lokeren kon het de voorsprong niet lang vasthouden. Drie minuten later was het in de zestien van Lokeren een flipperkast na een corner van Kortrijk. Uiteindelijk belandde de bal in de voeten van Tomasevic. Die schoot de 1-1 droog en hard overhoeks binnen. Copa stond aan de grond genageld. De wedstrijd leek wat meer tempo te krijgen door de doelpunten, maar dat bleek al snel een illusie. Enkel Lokeren kon nog dreigen in de eerste helft. Net voor rust kreeg Nil De Pauw nog een enorme kans. Zijn poging ging over.

In de tweede helft zette het thuispubliek zich nog eens volledig achter hun ploeg en dat gaf de jongens van Peter Maes een boost. Nu kon het wel tempo ontwikkelen en dat leidde bijgevolg tot kansen. Vooral Dutra kon enkele keren dreigen, maar hij kon het bevrijdende doelpunt niet maken.  En wie zelf niet tot scoren komt, kan het deksel op de neus krijgen. Vijf minuten voor tijd kon Santini de 1-2 voor Kortrijk aan de tweede paal binnen schieten.

Door de overwinning verstevigt Kortrijk zijn plaats in de top 6, het staat nu alleen derde achter Club Brugge en Anderlecht. Een mooie positie voor de Yves Vanderhaeghe en zijn jongens. Lokeren valt dan weer weg uit de top 6 door het verlies en staat nu achtste.

3142 keer bekeken