Club Brugge boekt klinkende 4-1 zege

Bekijk het matchverslag vanaf 15:57.

Club Brugge heeft zich tegen Genk tot herfstkampioen gekroond. In een potige wedstrijd bouwden de troepen van Preud’homme een 0-1 achterstand om in een 4-1 zege. Club diept zijn voorsprong op Genk zo uit tot 9 punten en stuurt een volgelopen Jan Breydel met een aangenaam kerstcadeau naar huis.

De eerste helft had erg veel strijd om het lijf, wat resulteerde in zes gele kaarten. Buffel tekende voor de eerste kans, hij pegelde een lage voorzet van Mboyo in een tijd op de lat. Club kon daar tot dan toe geen grote kansen tegenover stellen. Vlak voor het rustsignaal trok De Fauw Buffel tegen de vlakte in de zestien. Ref Vertenten wees zonder verpinken naar de stip en Mboyo knalde de bal in twee tijden voorbij Ryan. Club stelde snel gelijk. De Genkse defensie ging onder een hoekschop van Gedoz door en aan de tweede paal joeg Duarte de bal hard voorbij Köteles.

In de tweede helft klommen de Bruggelingen al snel op voorsprong. Kara waande zich even kerstman en legde de bal in de eigen zestien pal in de voeten van Vormer, die het vervroegd kerstcadeau in dank uitpakte en de 1-2 simpel in doel trapte. Genk hapte naar adem en mocht blij zijn dat Kabasele voor een charge op Vormer geen tweede geel onder de neus geschoven kreeg. De Limburgers gingen verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Club dat opnieuw scoorde. Kara en Kabasele lieten Refaelov erg veel ruimte. De Israëliër etaleerde zijn vormpeil met een hard en precies schot in de hoek: 3-1. De ingevallen Izquierdo deed bovendien wat hij de afgelopen weken niet kon: scoren. Hij krulde de bal enig mooi in de verste hoek binnen en zette zo de 4-1 eindcijfers op het bord. 

15438 keer bekeken