Standard pleegt hold-up in Gent

Bekijk het matchverslag vanaf 1:03 .

Standard verlaat Gent in extremis met drie punten. Gent domineerde Standard, dat na rood van Enoh een volledige helft met z’n tienen speelde, maar kreeg in het absolute slot het deksel op de neus. De Camargo en Bia counterden een Luikse aanval goed uit en die laatstgenoemde bezorgde Standard een gevleide zege.

Zowel AA Gent als Standard blonken de laatste weken vooral uit in wisselvalligheid. Standard pakte 3 op 12, Gent deed met 5 op 12 niet veel beter. In de strijd om een playoff-1 ticket waren de drie punten ook meer dan welkom voor Standard. Het voetbalde goed mee in de Ghelamco Arena en was in de eerste helft regelmatig gevaarlijk via de flanken. Na een kwartier misrekende Sels zich op een voorzet van Ono. Hij bokste de bal niet goed weg, De Camargo stond op de juiste plek en werkte de bal met een halve omhaal binnen: 1-0. Gent antwoordde meteen: de Luikenaars krijgen een Gentse vrije trap onvoldoende weg en Dejaegere devieerde een schot van Raman voorbij Thuram: 1-1.

Standard moest voor de rust nog met z’n tienen voort. Enoh torpedeerde met twee voeten vooruit de schenen van Dejaegere en mocht vervroegd het sanitair van de Ghelamco Arena opzoeken. De Kameroener was niet aan zijn proefstuk toe: hij kreeg bij zijn debuut op Club Brugge ook al rood voor een wilde tackle op Vormer.

Gent trachtte de man-meer-situatie uit te buiten en startte de tweede helft met een belegering. De aanvalsgolven leverde geen grote kansen op. Na het uur zakte Gent wat terug om op die manier meer ruimte op de counter te creëren. Standard hield de deur goed dicht en was via Ciman zelf dicht bij een tweede treffer. In de slotfase werd ook Gent gereduceerd tot tien: Asare tackelde De Camargo langs achteren en mocht Enoh gezelschap gaan houden onder de douche. In het absolute slot kreeg heel Gent nog een koude douche. Tijdens een counteraanval legde De Camargo slim breed voor Mujangi-Bia die Sels kansloos liet: 1-2. Standard zet op die manier zijn reputatie als beste uitploeg van het land nog wat kracht bij en nadert op één punt van de Gentenaars. 

3873 keer bekeken