Zulte Waregem pakt 6 op 6

Bekijk het matchverslag vanaf 00:41.

Zulte Waregem heeft zichzelf een vervroegd kerstcadeau gegeven door met 0-1 op Moeskroen te gaan winnen. Drie belangrijke punten voor Essevee, dat zo wegsluipt van de degradatieplaatsen. Moeskroen heeft het duidelijk moeilijk tegen de kleinere ploegen en gaat met 0 op 6 de kerstperiode in.

De eerste helft begon goed voor Moeskroen. Na drie minuten was er een goede kopbal van Vandendriessche die maar net over ging. Daarna viel het spel helemaal stil. Dat had voor een groot deel ook te maken met de slechte staat van het veld. Na 35 minuten was er eindelijk nog eens gevaar via Dingomé, die zijn schot voorlangs zag gaan. Zulte Waregem had nog geen grote kansen bijeen gevoetbald. Toch kwam het via een stilstaande fase op voorsprong. Chris Aneke reikte boven de anderen uit en kopte de 0-1 binnen.

Ook de tweede helft kon niet bekoren. Zulte Waregem verdedigde zijn voorsprong. Messoudi en Trajkovski kregen nog de grootste kansen, maar konden het niet afmaken. In de 61ste minuut had Moeskroen-speler Boli rood moeten krijgen toen hij hard inging op Verboom. Het was echter Essevee die nog met tien kwam te staan toen Mendy in de 87ste minuut zijn tweede gele kaart pakte. Uiteindelijk kreeg ook Boli nog rood in de 93ste minuut toen hij een slag uitdeelde aan Plet.

Zulte Waregem kon de kleine voorsprong behouden en nam de drie punten mee naar huis. Het pakt zo een belangrijke 6 op 6. 

1744 keer bekeken