Charleroi dendert voorbij Lierse

Bekijk het matchverslag vanaf 12:00.

Lierse blijft helemaal onderaan het klassement bengelen. De Pallieters verloren met zware 6-0 cijfers op het veld van Charleroi. De staartploeg blijft zo achter met 2 op 27 en dat met wedstrijden tegen Club Brugge en Anderlecht voor de boeg.

Met Mandanda in de lappenmand en Penneteau ziek in bed was Charleroi-coach Mazzu gedwongen om de 18-jarige Maxime Vandermeulen onder de lat te posteren. De jonge doelman speelde de eerste helft met een volle tribune in de rug. Dankzij een supportersactie waren er ruim 12.750 fans aanwezig in het Stade du Pays.

Charleroi ging verwoestend van start. Na amper vijf minuten viel er al een doelpunt van Franse makelij: Kebano snelde zijn bewaker voorbij en zijn landgenoot Fauré nam diens voorzet in één tijd op de slof: 1-0. Meteen daarna verkeek Bajkovic zich op een hard afstandsschot van Diandy. De doelpuntenhonger van Charleroi leek niet gestild na de vroege 2-0. Kebano en Ndongala dribbelden naar hartenlust maar stuitten tot twee keer toe op een attente Bajkovic. De Pallieters konden daar in de eerste helft slechts een schotje van Keita tegenover stellen.

Lierse begon met goede intenties aan de tweede helft. Masika stormde tussen Charleroi-verdedigers richting doel, maar Vandermeulen hield met een beenveeg vrij eenvoudig de nul. Aan de overkant speelde Bajkovic een wedstrijd met twee gezichten. Het Servische sluitstuk toonde zich eerst tweemaal oppermachtig op pogingen van Kebano, maar net voor het uur liet hij zich makkelijk uittellen door Fauré, die zijn tweede van de avond scoorde. Nog geen halve minuut later beging Bajkovic de flater van het weekend. Hij trapte naast een terugspeelbal van Swinkels en het leer rolde tergend traag in doel. Invaller Coulibaly zorgde met een fantastische knal in de winkelhaak voor de forfaitcijfers en Ndongala maakte er in het absolute slot nog 6-0 van. 

4415 keer bekeken