Anderlecht pakt volle buit in Beveren

Bekijk het matchverslag vanaf 1:05.

Anderlecht blijft in het spoor van leider Club Brugge. Paars-wit won met 0-2 op het veld van Waasland-Beveren. De Waaslanders speelden een verdienstelijke wedstrijd, maar Anderlecht won toch dankzij doelpunten van Defour en Praet. Beveren blijft onderin hangen met 20 punten.

Het eerste gevaar uit de wedstrijd kwam van de bezoekers. Coosemans loste een voorzet en Conté kon binnentikken. Maar scheidsrechter Lambrechts keurde de goal af wegens een voorafgaande fout van Mitrovic. Op het halfuur kwam Anderlecht op voorsprong. Corstjens maakte hands op een corner van Anderlecht en de terugkerende Defour nam het geschenk graag aan. Er was wel wat geluk mee gemoeid want Anderlecht had die corner eigenlijk niet mogen krijgen. Conté trapte de bal namelijk zelf buiten. Met een gevleide voorsprong ging Anderlecht de rust in, want ook Emond liet nog een grote kans liggen.

In de tweede helft ging Waasland-Beveren op zoek naar de gelijkmaker, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Anderlecht loerde op de counter, maar speelde het niet altijd goed uit. In het slot werd het uiteindelijk toch nog 0-2 na een goal van Dennis Praet. Hij kreeg teveel tijd en ruimte en versloeg vanop 20 meter Coosemans met een laag schot. Praet schaaft zo zijn statistieken nog wat bij. Hij scoorde 4 goals in z’n laatste 4 competitiewedstrijden. Een valse noot was wel nog de strenge rode kaart voor jongeling Dendoncker. Hij kreeg 2x geel en is er, net als Defour, volgende week niet bij.

Anderlecht blijft door deze overwinning wel in het spoor van leider Club Brugge. Het was ook van 9 november geleden dat Anderlecht nog een buitenshuis kon winnen. 

 

8971 keer bekeken