Zulte Waregem doet gouden zaak

Samenvatting vanaf 00:10.

Zulte Waregem heeft een uitstekende zaak gedaan, het won thuis met 1-0 van Lokeren en springt naar een 11e plaats in de stand. Aleksandar Trajkovski scoorde het enige doelpunt uit de wedstrijd. Lokeren pakt slechts 3 op 12 en blijft op een zesde plaats hangen.

De wedstrijd begon veelbelovend. Al na 8 minuten stond het 1-0. Na een knappe combinatie met Messoudi kon Troisi vrij voorzetten. Trajkovski stond perfect geplaatst en knalde de bal in één tijd voorbij Copa. Halverwege de eerste helft kreeg Zulte dé kans op 2-0 toen het een penalty kreeg. Maar Troisi trapte hoog over.

In de tweede helft viel er niet veel meer te beleven. Lokeren ging op zoek naar de gelijkmaker en Zulte loerde op de counter. De beste kans was voor Lokeren maar kapitein Overmeire kreeg de bal niet gekadreerd.

Half oktober zei Franky Dury nog dat Zulte voor nieuwjaar 16 op 33 moest pakken om zich in eerste klasse te handhaven. Met nog twee speeldagen voor de boeg heeft Zulte nu al 16 punten uit 9 matchen. Een mooi kerstgeschenk voor de hele Essevee-familie. 

 

3085 keer bekeken