Anderlecht wint nog eens

Bekijk de samenvatting vanaf 18:15.

Anderlecht staat opnieuw tweede in de Jupiler Pro League. Het won thuis van KV Oostende met 3-0. Dennis Praet scoorde twee keer, Aleksandar Mitrovic één keer. Door deze overwinning komt Anderlecht opnieuw tot op 4 punten van leider Club Brugge

Het tempo in de aanvangsfase was niet bijzonder hoog. Anderlecht eiste de bal op, maar deed daar niet zoveel mee. Na 20 minuten schakelde paars-wit dan toch een versnelling hoger en dat rendeerde meteen. Een voorzet van Acheampong werd door Dennis Praet knap in één tijd binnen geschoten. Nog geen drie minuten later stond het al 2-0. Deze keer was de voorzet van Najar en was Mitrovic de afwerker van dienst. Het 25e doelpunt in 50 wedstrijden voor de Serviër.

De tweede helft was gelijkaardig aan de eerste. Opnieuw viel er in de beginfase bijzonder weinig te beleven, tot Anderlecht plots opnieuw toesloeg. En opnieuw via Dennis Praet, die goed infiltreerde en Ovono kansloos liet. Voor Praet z’n tweede en derde competitiedoelpunt. Na de 3-0 verwaterde de wedstrijd. Er was wel nog een opstootje tussen Bjorn Ruytinx en Aleksandar Mitrovic. Scheidsrechter Wim Smet bluste het brandje door de twee kemphanen elk een gele kaart te geven.

Na drie wedstrijden zonder overwinning knoopt paars-wit opnieuw aan met de drie punten. Oostende blijft 9e met 25 punten. 

 

6009 keer bekeken