Club Brugge wint nu ook op Sclessin

Bekijk de samenvatting van Standard - Club Brugge vanaf 00:55.

Club Brugge heeft z’n goeie vorm ook getoond op het veld van Standard. Blauw-zwart won met 1-3 op het veld van de Rouches, nadat het eerst 1-0 achter stond. Club verstevigt door deze overwinning ook z’n leiderspositie in de rangschikking. Standard blijft in de middenmoot hangen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het balbezit voor Club Brugge, maar het was Standard dat na een kwartier op voorsprong kwam. Duarte won het duel van De Camargo, maar kopte in de voeten van Faty. En de Senegalees zag z’n schot via het been van Duarte voorbij Ryan in doel gaan.

De 1-0 was een domper voor Club, maar het bleef niet bij de pakken zitten. Izquierdo kwam al snel dicht bij de gelijkmaker. Op het halfuur kwam Club dan toch op gelijke hoogte. Lior Refaelov zette twee man in de wind en wist dan ook nog af te ronden, 1-1. Niet veel later kwam blauw-zwart zelf op voorsprong. Na een lang uitgesponnen aanval over het hele veld kwam de bal bij Meunier, die de 1-2 overhoeks binnen trapte.

Na de pauze verwaterde het spel wat. Halverwege de tweede helft was er nog een schot van Izquierdo, dat gered werd door Thuram. De Colombiaan had wel geen oog voor de volledig vrijstaande Castillo. Luttele minuten later was er een enorme kans voor de Rouches. Aan de tweede paal waren ze bij Club Ono vergeten, maar de Japanner trapte naast.

Een kwartier voor tijd kon Club rekenen op een uitstekende Ryan. De Australische doelman kon eerst een afstandsschot van Bia niet klemmen, maar gooide zich nog net voor de rebound van De Camargo. Aan de overkant liet opnieuw Izquierdo een uitstekende kans liggen, de zoveelste misser van de Colombiaan.

Die misser brak Club niet zuur op, want tien minuten voor tijd stond het toch 1-3. Na opnieuw een knappe aanval vond de ingevallen De Sutter het hoofd van Ruud Vormer, die de bal via een Standard-verdediger in doel knikte.

Club pakt 13 op 15, Standard blijft met een schamele 6 op 15 achter. 

 

11226 keer bekeken