Charleroi wint op Waasland-Beveren

Samenvatting vanaf 12:35.

Charleroi heeft opnieuw aangeknoopt met een overwinning. Na de nederlaag van vorige week tegen Standard wonnen de Carolo’s met 1-3 op het veld van Waasland-Beveren. Jessy Galvez-Lopez was de man van de wedstrijd met een goal en een assist.

Charleroi begon het sterkst aan de wedstrijd, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Neeskens Kebano kwam nog het dichtst bij een goal, maar hij tikte de bal over het doel van Coosemans. Op het halfuur viel er dan plots een goal uit de lucht. Ante Vukusic was sneller dan zijn verdediger en lobde de bal over Charleroi-doelman Penneteau. Een gevleide voorsprong voor de Waaslanders.

Na de pauze ging Charleroi nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Kitambala zag een schot tegen de buitenkant van de paal gaan en een kopbal van Geraerts ging maar net voorlangs. 5 minuten voor tijd was het dan toch raak. Een voorzet van Galvez-Lopez werd door Dewaest binnen gelopen. Charleroi ging erop en erover. In de toegevoegde tijd was daar opnieuw Jessy Galvez-Lopez die er 1-2 van maakte. De 19-jarige Belg is een talent uit de eigen jeugdopleiding van de Henegouwers. Invaller Coulibaly zette wat later de kroon op het werk. De Malinees trapte de 1-3 in de korte hoek binnen.

Door deze overwinning blijft Charleroi meedraaien in de middenmoot. Waasland-Beveren ziet Cercle Brugge en Lierse opnieuw wat dichter komen. 

 

906 keer bekeken