Genk stuit de opmars van Kortrijk

Samenvatting vanaf 00:30.

KV Kortrijk wist al tien wedstrijden op rij te scoren en wou dat aantal in de Cristal Arena opdrijven naar elf. Het team van Yves Vanderhaeghe heeft zich na een zwakke competitiestart dankzij een sterke reeks netjes in de top zes genesteld. Racing Genk verloor dit seizoen nog maar één keer voor eigen publiek en had de punten nodig als het in de top zes wilde blijven.

De Limburgers kregen al in de openingsminuten een fikse waarschuwing van de Kortrijkzanen. Chevalier joeg de bal hard in de rechterbovenhoek, maar werd correct afgevlagd vanuit buitenspel. Aan de overzijde trapte Buffel een voorzet tegen de hand van Marusic, maar ref Laforge maande aan tot doorspelen. Kortrijk scoorde ettelijke minuten later opnieuw, maar de lijnrechter keurde het doelpunt opnieuw om onbegrijpelijke redenen af. Chevalier slalomde enig mooi doorheen de blauwwitte defensie. Köteles zat nog bij zijn schot, maar had op de lijn hulp nodig van Anele. De Smet trapte de rebound rechtmatig binnen, maar de lijnrechter vlagde en Laforge kende bizar genoeg een hoekschop in plaats van een doelpunt toe. Even later beroerde Walsh een voorzet van De Smet met de hand maar Laforge floot opnieuw geen penalty. Vlak voor het rustsignaal ging de bal dan wel op de stip. Poulain haalde Buffel neer en Mboyo trapte vanaf elf meter raak.

In de tweede helft maakte Genk de wedstrijd in drie minuten dood. Eerst kopte Kabasele een vrije trap van Gerkens binnen en twee minuten later draaide Mboyo goed weg van zijn belager, waarna hij de bal knap over Keet in doel lobde: 3-0. Kortrijk dreigde enkel nog met een kopballetje van De Mets, maar kon dus voor het eerst in tien wedstrijden niet scoren. Genk slikt voor de vierde wedstrijd op rij geen tegendoelpunt en rukt met een 10 op 12 op naar de voorlopige tweede plaats. 

7557 keer bekeken