De Witte (KVM) ook in beroep geschorst

KV Mechelen heeft vrijdag in beroep geen strafvermindering kunnen bekomen voor zijn kapitein Seth De Witte. De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond bevestigde de schorsing van één speeldag, die De Witte dinsdag in eerste aanleg kreeg. Ook de geldboete van 400 euro blijft behouden.

De Witte moet van de Geschillencommissie Hoger Beroep boeten voor de rode kaart die hij afgelopen weekend pakte in de met 3-0 verloren partij op het veld van KV Kortrijk. In de 67ste minuut maakte hij een overtreding op de doorgebroken Tuur Dierckx. Scheidsrechter Luc Wouters twijfelde niet en trok rood.

De vordering van de procureur tijdens de zitting van de Geschillencommissie op dinsdag was dezelfde als het voorstel tot schikking van een dag eerder: namelijk een schorsing van 1 speeldag. KV Mechelen vroeg de vrijspraak.

Doordat KV Mechelen in beroep ging, kan het sowieso wel op De Witte rekenen in de competitiewedstrijd van vanavond tegen AA Gent. Een eventuele schorsing in beroep zal immers pas tegen de daaropvolgende competitiespeeldag geldig zijn. In dit geval mist De Witte de partij van zaterdag 20 december, op het veld van KVC Westerlo.

 

380 keer gelezen