Lokeren verlaat Europa in stijl

Lokeren heeft de Europa League in stijl verlaten. Het won z'n laatste wedstrijd in en tegen Metallist Kharkiv met 0-1. Mbaye Leye zorgde voor het enige doelpunt. De Waaslanders eindigen derde in hun groep met maar liefst 10 punten. Het hoogste aantal punten voor een ploeg die toch niet doorgaat in Europa. 

Lokeren wist voor aanvang van de wedstrijd al dat het uitgeschakeld was, daarom liet Peter Maes enkele sterkhouders zoals Vanaken, Scholz, Persoons en Patosi op de bank. Toch begon de bekerwinnaar uitstekend aan de wedstrijd. Iets voorbij het kwartier kopt Leye een voorzet van Ngolok voorbij de Oekraïense doelman. Na de pauze kwam Kharkiv iets meer opzetten, maar een doelman Copa hield z’n netten schoon. Aan de overkant was de ingevallen Ansah zelf nog dicht bij de 0-2.

Lokeren eindigt zo derde in groep L na het Poolse Legia Warschau en het Turkse Trabzonspor. Lokeren heeft evenveel punten als de Turken, maar omdat die beter waren in de onderlinge confrontaties, mogen zij naar de volgende ronde. Het debuut van Lokeren in de groepsfase van de Europa League mag met 10 punten uit 6 wedstrijden wel zeer knap genoemd worden. 

205 keer gelezen