Club na nipte zege groepswinnaar

Club Brugge heeft zich dankzij een 2-1 zege tegen HJK Helsinki op de zesde en laatste speeldag van de groepsfase van de Europa League voetbal (groep B) verzekerd van groepswinst en kwalificatie voor de zestiende finales. Blauw-Zwart klom in het eigen Jan Breydelstadion op het halfuur op voorsprong via Felipe Gedoz, maar na de pauze maakten de Finnen al snel gelijk. In de slotfase knalde de ingevallen Lior Refaelov de 2-1 binnen.

Club, met debutant Sander Coopman in de basiself en sterkhouder Victor Vazquez op de bank, kwam in de 28e minuut op 1-0. Na een fout op Storm in de zestien ging de bal op de stip, Felipe Gedoz bleef foutloos en trapte de openingstreffer tegen de touwen.

Na de pauze klommen de Finnen al snel op gelijke hoogte. Het was de Senegalese spits Kandji die zes minuten na rust een voorzet vanop rechts voorbij doelman Ryan kopte.

Het duel leek op een gelijkspel te gaan eindigen, maar dat was buiten invaller Refaelov gerekend. De Israëliër knalde in de 88e minuut de 2-1 tegen de touwen.

651 keer gelezen