Standard ondergaat pijnlijke nederlaag

Standard-Luik heeft donderdagavond zijn laatste wedstrijd in de Europa League-groepsfase kansloos verloren. Tegen het Nederlandse Feyenoord-Rotterdam werd het 0-3. De Belgen eindigen zo als vierde en laatste in poule G, achter het Kroatische Rijeka.

Standard had tegen Feyenoord niets meer te winnen of te verliezen, en dat was er aan te zien. Al na een kwartier kwamen de Luikenaars op achterstand. Standard-coach Ivan Vukomanovic haalde enkele spelers uit de basiself, zoals bijvoorbeeld doelman Yohan Thuram. De Japanner Eiji Kawashima toonde zich echter geen waardig vervanger, want hij liet een ongevaarlijke vrije schop van Jens Toornstra aan de eerste paal binnenvliegen: 0-1.

Vijf minuten voor rust kwam Kazim Richards alleen voor Kawashima, maar die was nu wél wakker. Vijftien minuten ver in de tweede helft kon Jean-Paul Boëtius de stand dan toch verdubbelen. Na een assist van Richards - die vooraf de debuterende Standard-verdediger Fiore in zijn hemd gezet had - kon de 20-jarige Nederlander heel simpel binnentikken: 0-2.

Voor de Rotterdammers hoefde het nadien niet meer zo. De bal werd rustig rondgetikt en Standard kon doelman Kenneth Vermeer niet meer verontrusten. Integendeel: invaller Elvis Manu maakte er nog 0-3 van.

Feyenoord (12 ptn) was al geplaatst, en wordt door titelverdediger Sevilla (11ptn) naar de volgende ronde vergezeld. De Spanjaarden wonnen met 1-0 van concurrent HNK Rijeka uit Kroatië, dat met 7 punten voor Standard (4ptn) eindigt.

536 keer gelezen