Anderlecht pakt een punt in Dortmund

Anderlecht heeft een knap punt gepakt op verplaatsing bij Borussia Dortmund. Paars-wit keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar tien minuten voor tijd kopte Aleksander Mitrovic de 1-1 binnen. Anderlecht sluit zo z’n Champions League-campagne af met 6 punten, en op een mooie derde plaats in de groepsfase.

De eerste helft begon bijna op exact dezelfde manier als in de heenwedstrijd. Na 3 minuten kon Immobile uithalen, maar nu sloeg Proto de bal nog uit z’n doelvlak. Na een kwartier stak Anderlecht een eerste keer de neus aan het venster. Praet stuurde Mitrovic diep en die kon alleen op doel af. De 20-jarige spits twijfelde te lang en besloot uiteindelijk op de doelman. Dortmund had wel iets meer balbezit, maar de wedstrijd ging goed op en neer. Proto stond nog 2x pal bij pogingen van Kagawa en Mkhitaryan, maar ook Anderlecht had nog een grote kans. Mitrovic legde goed af met het hoofd, maar Kljestan zette de bal over. Zo ging paars-wit met 0-0 rusten.

In de tweede helft nam Dortmund nu voluit het initiatief. Anderlecht kon rekenen op een uitstekende pogingen van Mkhitaryan. Anderlecht kwam er nog maar zelden uit en op het uur zette Dortmund z’n overwicht om in een voorsprong. Immobile zette Deschacht in de wind en krulde de bal voorbij een kansloze voorsprong. Meteen na de 1-0 stond het bijna 2-0, maar gelukkig voor paars-wit trapte Kagawa de bal over. Nadien kreeg Dortmund nog enkele kansen op de 2-0, maar de Borussen werkten de kansen niet af, mede dankzij een sterkt Proto. En zoals zo vaak valt het doelpunt dan aan de overkant. Na een zeldzame goeie aanval in de tweede helft schilderde Vanden Borre de bal op het hoofd van Mitrovic en die kopte de bal staalhard binnen, 1-1.

Anderlecht pakt zo een onverwacht punt bij Borussia Dortmund. Anderlecht is de eerste ploeg in de Champions League die erin slaagt om iets mee te nemen uit Dortmund. Paars-wit mag zich nu opmaken voor een verlengd Europees verblijf in de Europa League. 

 

4114 keer bekeken