Gent morst met de kansen tegen Genk

Bekijk samenvatting op 1:57.

AA Gent en Racing Genk hebben zondag op de achttiende speeldag in de Jupiler Pro League in de Ghelamco Arena 0-0 gelijkgespeeld. Beide teams schieten met het gelijkspel niets op in de stand. De Buffalo's laten de kans liggen om over Anderlecht naar de derde plaats te springen en zijn vierde met dertig punten, Genk is zesde met 29 punten.

Voor de pauze was er een indrukwekkend eerbetoon aan de overleden Luc De Vos. Gorki's bekendste nummer Mia werd in de tribunes luidkeels meegezongen. In de 52e minuut volgde er nog een staande ovatie, aangezien De Vos vorig weekend op 52-jarige leeftijd overleed. AA Gent kreeg voor de pauze een strafschop na handspel van Cissé, maar Köteles redde de elfmeter van Milicevic. Ook daarna zat het niet mee voor de Gentenaars want scoren lukte niet meer voor de pauze, ondanks een karrenvracht aan kansen.

Ook na de pauze trokken de Buffalo's richting Köteles, maar gaandeweg de tweede helft herstelden de Limburgers het evenwicht. Naar het einde toe waren de beste kansen zelfs voor de bezoekers, die de slotfase met tien moesten afwerken na een tweede gele kaart voor de ingevallen Tornike Okriashvili.

 

4050 keer bekeken