Standard wint Waalse derby

Bekijk samenvatting vanaf 0:44.

Standard heeft zondagavond op de achttiende speeldag in de Jupiler Pro League de Waalse derby op bezoek bij Charleroimet het kleinste verschil gewonnen. Igor De Camargo scoorde na 42 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd op Mambourg.

Een belangrijke driepunter voor de Rouches, na de competitienederlagen tegen KV Kortrijk en KV Oostende en de bekerblamage tegen Lokeren. Dankzij de zege springt Standard met 27 punten over Charleroi naar de zevende plaats, op acht punten van leider Club Brugge.

Volgend weekend zakt Blauw-zwart naar Sclessin af voor de topper van de negentiende speeldag. De wedstrijd begon overigens met een kwartier vertraging, omdat er een probleem was met de truitjes van de bezoekers. Die leken volgens de lijnrechter langs de zijkant te veel op de outfits van de thuisploeg. De tweede tenue van de Rouches was ook geen optie, want die is zwart en dus logischerwijs te gelijkend op het zwart-witte truitje van de thuisploeg. Standard vond er vervolgens niet beter op dan de witte zijkant af te plakken met rode tape. Na de pauze mocht de tape eraf, aangezien de witte zijkanten ingekleurd werden met rode verf, naar verluidt afkomstig uit een naburige garage.

 

1682 keer bekeken