Club verstevigt zijn leidersplaats

Bekijk de samenvatting vanaf 12:48.

Club Brugge heeft z'n leiderplaats in de Jupiler Pro League verstevigd. Het won in eigen stadion met 2-1 van Zulte Waregem. Voor blauw-zwart scoorden Brandon Mechele en regisseur Victor Vazquez. In de slotfase scoorde ook Troisi nog voor Essevee. 

Het was een afwachtend wedstrijdbegin in het Jan Breydelstadion, tot er plots een goal uit de lucht kwam vallen. Een ongevaarlijke lange bal van Mechele leek makkelijk voor Bossut, maar de bal botste over de onfortuinlijke doelman in doel. Die enorme blunder van Bossut zorgde ervoor dat Brandon Mechele z'n eerste goal voor Club kon maken. De wedstrijd barsste nu helemaal los, met zowel kansen voor Club als Zulte Waregem. Skulasson kreeg de beste kans, maar vond Ryan op zijn weg. 

De tweede helft ging op het elan van de eerste helft verder. Club stak het neus aan het venster via De Sutter, maar nu ging Bossut wel goed plat. Even later wou Zulte Waregem een penalty na een schermutseling tussen Storm en Trajkovski. Scheidsrechter Geldhof liet verder spelen. Zulte Waregem zette nog alles op alles en daardoor kon Club counteren. In de slotfase maakte Victor Vazquez er met een heerlijk doelpunt 2-0 van. Hij draaide de bal met buitenkant rechts voorbij een kansloze Bossut. Helemaal op het einde viel er nóg een schitterend doelpunt. Troisi zag Ryan wat uit z'n goal staan en kon de Brugse goalie vanop de middenlijn toch verschalken. 

De overwinning van Club kwam niet meer in gevaar en blauw-zwart vergroot zo z'n voorsprong in de rangschikking tot 4 punten op Anderlecht en KV Kortrijk. Zulte Waregem blijft onderin hangen met weliswaar nog drie punten tegoed. 

9394 keer bekeken