Cercle kaapt punt weg bij Lokeren

Bekijk de samenvatting vanaf 21:40

Cercle Brugge had in de beker erg veel moeite met derdeklasser Koksijde. Tegen Lokeren moesten er punten gehaald worden indien ze van de laatste plaat weg wilden. Lokeren had ongetwijfeld meer vertrouwen na een knappe zege op het veld van Standard.

In de openingsfase lag het tempo erg laag. Beide ploegen leden veel balverlies en veel kansen werden er niet gecreeërd. Toch heeft Cercle meer mogelijkheden. In minuut 35 kregen we de eerste bal tussen de palen. Na wat geklungel op de rand van de Lokerse zestien kon Haroun voor het eerst in de wedstrijd een bal tussen de palen krijgen. Het ontbrak de beide ploegen aan scherpte. Zelfs titularis Hans Vanaken trapte een open kans eerst op Werner en vervolgens onbegrijpelijk voorlangs.  

De tweede helft had veel meer om het lijf. Cercle zette een mooi blok neer. Aanvallend stond daar dan weer weinig tegenover. Lokeren daarentegen deed er alles aan om de helft van Cercle te bezetten. Remacle probeerde het op een afvallende bal, maar besloot een meter naast. Enkel op de counter kon Cercle af en toe dreigen maar steeds liep het mis bij de laatste pas. Zo was er een omschakeling met Kabananga die twee Lokerse spelers verschalkte, maar geen oog had voor de opgerukte medespelers in de rechthoek. De thuissupporters werden onrustig, het spel alsmaar bitsiger. Vanaken mocht het twee keer proberen vanop vrije trap. De eerste poging werd katachtig uit doel gehouden door Werner. De tweede ging net naast de verste paal. In de slotseconden ging Werner toch eens in de fout. Hij greep naast een voorzet van Abdurahimi waardoor Remacle de bal maar moest binnentrappen, maar Bourdin smeet zich ervoor.

Een zwaar bevochten punt voor Cercle. Lokeren liet de kans liggen om op de tweede plaats naast Anderlecht te komen. Het speelde voor de derde keer op rij gelijk. 

1189 keer bekeken