Ruytinx bezorgt Oostende de zege

Bekijk de samenvatting vanaf 28:50

Oostende heeft op de 18de speeldag thuis met 2-1 gewonnen van Lierse. Ruytinx zorgde in 90ste minuut voor het winnende doelpunt. Door deze nederlaag belandt Lierse op de laatste plaats, want Cercle Brugge pakte een punt op Lokeren.

Grote kansen

In de eerste helft zagen we een aangename pot voetbal. Na 5 minuten moest Lierse eigenlijk al op voorsprong staan. Losada bracht de bal perfect voor, maar Keita miste onbegrijpelijk voor een open goal. Losada kon nog eens dreigen met een vrije trap en een hard schot. Ovono stond telkens in de weg. Ook Oostende had op voorsprong kunnen komen had Brillant een open doelkans niet onbesuisd naast geschoten.

Invaller Ruytinckx

De tweede helft bracht wel doelpunten met zich mee. Ex-Club Brugge speler Dorge Kouemaha bracht Lierse met een prachtige omhaal op een 0-1 voorsprong. Ovono was kansloos op de heerlijke bicyclette van Kouemaha. Het antwoord van Oostende kwam er tien minuten later. Een voorzet belandde bij Ruiz, die kon rustig controleren en schoot de bal door de benen van een Lierse-verdediger binnen. Beide ploegen leken zich neer te leggen bij het gelijkspel, maar invaller Bjorn Ruytinx dacht daar anders over. Met zijn eerste echte balcontact besliste hij de wedstrijd. Hij schoot in de 90ste minuut een lage voorzet van De Schutter binnen.

Lierse laatste

Een pijnlijke nederlaag voor Lierse dat dringend punten nodig heeft en nu alleen laatste staat met 13 punten. Oostende doet een goede zaak en schuift momenteel op naar plaats acht.

1792 keer bekeken