Moeskroen geeft Anderlecht pak slaag

Bekijk de samenvatting vanaf 00:48

Anderlecht heeft schipbreuk geleden op het veld van Moeskroen. Het verloor bij de Henegouwers met 4-2. Paars-wit speelde een zwakke wedstrijd en Moeskroen profiteerde hier ten volle van. Na 25 minuten stond het al 3-0 voor. Door de nederlaag kan Gent over Anderlecht naar de tweede plaats springen. Ook Club Brugge kan uitlopen op paars-wit.

Moeskroen startte furieus aan de wedstrijd. Na amper 10 minuten stond er al 2-0 op het scorebord. Bij beide doelpunten rolde de rechterflank van Moeskroen de Anderlecht-defensie op. Telkens was aanvoerder Kevin Vandendriessche de doelpuntenmaker. Moeskroen ging op zijn elan door. Opnieuw kwam het gevaar langs rechts en het was Mbemba die een voorzetschot van Langil in eigen doel devieerde, 3-0 na 25 minuten.

Vlak voor de pauze sloeg Anderlecht terug. Een hoekschop van Praet kwam voor de voeten van Mbemba en die scoorde nu ook aan de juiste kant. Bij de rust maakte Hasi een opvallend statement, hij haalde centrale middenvelders Tielemans en Kljestan naar de kant voor de jonkies Bastien en Dendoncker.

Veel soelaas bracht dit niet. Integendeel. Moeskroen liep uit tot 4-1 toen Julian Michel een strafschop omzette. Hij stuurde Proto de verkeerde kant uit. 10 minuten voor tijd kon Anderlecht er toch eens doorkomen en Cyriac milderde nog tot 4-2.

Het werd een verdiende overwinning voor een sterk Moeskroen. Voor Anderlecht is het de derde nederlaag van het seizoen.  

 

11458 keer bekeken