Jarige Emond kopt Beveren naar zege

Speeldag 18 werd afgetrapt door Westerlo en Waasland-Beveren.  Westerlo was na een fantastische seizoenstart weggezakt tot de tiende plaats. De sterke thuisreputatie kreeg een deuk want Dennis Van Wijk en co verloren hun laatste twee matchen in het Kuipje. Ook Waasland-Beveren kon een overwinning gebruiken. Ronny Van Geneugden verloor al tien keer, dat is evenveel als hekkensluiters Lierse en Cercle Brugge. Het hield op de vorige speeldag wel  de drie punten thuis tegen Moeskroen. Ze wouden vandaag dan ook winnen om met zes op zes druk te zetten op de rechtstreekse concurrenten.

Westerlo begon fel aan de wedstrijd en dat resulteerde meteen in kansen. De eerste kans was voor Lecomte. Zijn bal ging net naast. Drie minuten later was het wel raak. Het schot van Lecomte werd in eerste instantie nog gekeerd door Coosemans. Koffi was goed gevolgd en duwde de 1-0 binnen.

Waasland-Beveren panikeerde niet en ging zelf op zoek naar kansen. De jarige Renaud Emond kreeg de bal niet in doel. Zijn kopbal werd knap gered door Van Langendonck. Voor de rust kon Waasland-Beveren toch nog gelijk maken. Na een mooie aanval kwam de bal bij Destorme, die twijfelde niet en schoot de bal onhoudbaar binnen. 1-1 en dat was ook meteen de ruststand.

Na een aantrekkelijke eerste helft, was het voetbal in de tweede helft beduidend minder. Beide ploegen kwamen nog moeilijk tot kansen en het leek uit te monden op een puntendeling. Maar dat was buiten de jarige Emond gerekend. Hij knikte de 1-2 tegen de netten. 

Waasland-Beveren pakt zo zes op zes en klimt in de stand van de dertiende naar de elfde plaats. Het heeft nu zeven punten voor op hekkensluiters Lierse en Cercle Brugge. Westerlo is tiende, met één puntje meer dan Waasland-Beveren.

4987 keer bekeken