Club en Charleroi verder in beker

Club Brugge en Charleroi hebben zich vanavond vlot geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België.

Na het gekibbel over het thuisvoordeel leverden beide teams in het Guldensporenstadion een evenwichtige eerste helft zonder doelpunten af, maar met de beste kansen voor de thuisploeg. Na de pauze had Club aan een paar klasseflitsen genoeg om de Kortrijkzanen uit de Beker te wippen. Nicolas Castillo zette zich goed door in de zestien en legde knap achteruit op Victor Vazquez, die mooi binnenduwde (0-1). Even later zette Felipe Gedoz de 0-2 reeds op het bord. In de toegevoegde tijd legde Lior Refaelov van op de stip de 0-3 eindstand vast. In de kwartfinales neemt Blauw-zwart het op tegen de winnaar van het duel tussen derdeklasser Olsa Brakel en KV Mechelen.

Ook Charleroi zit bij de laatste acht. De Karolo's waren in eigen stadion met 2-0 te sterk voor KV Oostende. Neeskens Kebano (na 39 minuten op strafschop) en Fauré (59.) zorgden op Mambourg voor de doelpunten. In de kwartfinales speelt Charleroi tegen Cercle Brugge. Cercle plaatste zich dinsdag reeds voor de kwartfinales dankzij een 3-0 zege na verlengingen tegen derdeklasser Koksijde.

Zulte Waregem - Lierse was 1-1 na negentig minuten en dus moeten er verlengingen gespeeld worden aan de Gaverbeek. De bezoekers staan wel met tien na een rode kaart voor Vellios. Aneke opende na zeven minuten de score voor de thuisploeg, Rachid Bourabia zorgde na 41 minuten voor de gelijkmaker.

De heenwedstrijden in de kwartfinales worden gespeeld op 17 december, de terugwedstrijden op 21 januari.

1378 keer gelezen