Wilmots krijgt Trofee Raymond Goethals

Marc Wilmots heeft maandag in Aalst de Trofee Raymond Goethals in ontvangst mogen nemen. De jury bekroont met die onderscheiding de Belgische trainer die het voorbije jaar het best beantwoordde aan de figuur van Raymond Goethals, zijn wijze van werken en gedrevenheid. De huidige bondscoach van de Rode Duivels bleef in de verkiezing Lokeren-trainer Peter Maes en Hein Vanhaezebrouck (AA Gent) voor.

Naar aanleiding van de tiende verjaardag van het overlijden van Goethals (op 6 december 2004) werd de uitreiking gekoppeld aan een uitzonderlijke reünie van spelers die door Goethals gecoacht werden op de Wereldbeker 1970 in Mexico, bij Anderlecht, Standard, Bordeaux en Marseille. Zo tekenden maandag onder meer de Franse zakenman Bernard Tapie, Arie Haan, Christian Piot, Jos Daerden en Gilles De Bilde present. Het was Tapie, de ex-voorziter van Marseille, die de trofee aan Wilmots mocht overhandigen.

Wilmots volgt op de erelijst Francky Dury (Zulte Waregem) op. In 2011 ging Eric Gerets (toen Marokkaans bondscoach) met de eerste Trofee Raymond Goethals aan de haal, een jaar later won Peter Maes. De jury is samengesteld uit de ex-bondscoaches Paul Van Himst Wilfried Van Moer, Robert Waseige, Aimé Anthuenis en Walter Meeuws. Ook Jan Ceulemans, scheidsrechter Serge Gumienny, ex-Standard-coach Dominique D'Onofrio, Guy Goethals (de zoon van Raymond) en organisator Alain Ronsse maken deel uit van de jury.

234 keer bekeken