Club pakt verdiend punt in Anderlecht

Bekijk de samenvatting van Anderlecht - Club Brugge vanaf 0'59 en de reacties vanaf 12'13.

Michel Preud’homme moest Thomas Meunier noodgedwongen op de bank laten. De Luxemburgerse Rode Duivel sukkelt met een knieblessure en was onvoldoende fit. Bij Anderlecht was Steven Defour voldoende hersteld van de Champions League-confrontatie met Galatasaray. Hij startte in de basis.

Anderlecht en Club Brugge hielden elkaar in de eerste helft goed in evenwicht. Na twintig minuten wrong De Sutter zich voorbij Vanden Borre en Deschacht, Vazquez trapte zijn aflegger hard op Proto. Vijf minuten later mocht diezelfde Vazquez van op een dertigtal meter een vrije trap nemen. Niemand beroerde de voorzet van de Spanjaard en de bal verdween naast Proto in doel: 0-1. Lang kon blauw-zwart niet van zijn voorsprong genieten. Vlak na het halfuur zette Praet net als in de heenmatch Simons in de wind. Hij trapte de gelijkmaker met enige precisie in de rechterhoek binnen. Club wilde nog met een voorsprong gaan rusten, maar Izquierdo faalde tot tweemaal toe oog in oog met Proto.

De tweede helft kwam traag op gang. Na een kwartier voetballen frommelde Deschacht de bal tussen twee Club-verdedigers en Ryan in doel: 2-1. Club Brugge was even uit zijn lood geslagen. Het kon niet meteen kansen creëren en probeerde het vooral met lange ballen. Het slotoffensief van Club Brugge wierp dan toch zijn vruchten af. Refaelov dribbelde de zestien in, Conte trok de Israëliër neer en Verbist wees naar de stip. Bij Club Brugge zette penaltyspecialist Simons zich achter de bal, maar hij trapte rechtdoor en op de voeten van Proto. Ettelijke minuten later mocht Vazquez zijn kunstje uit de eerste helft overdoen. Hij trapte een vrije trap enig mooi in de verste winkelhaak en sleepte zo alsnog een verdiend punt uit de brand. Club Brugge blijft dankzij het gelijkspel leider, Anderlecht volgt op een punt. 

16207 keer bekeken