Waasland-Beveren pakt de drie punten

Bekijk de samenvatting van Waasland-Beveren - Moeskroen vanaf 0'41 en de reacties vanaf 7'26.

Waasland-Beveren heeft de drie punten thuis gehouden door met 2-1 van Moeskroen te winnen. Een belangrijke overwinning voor de strijd onderin.

De eerste helft had weinig om handen. Er vielen amper kansen te noteren, laat staan schoten binnen het kader. In de 40ste minuut toonde Moeskroen hun dodelijke snelheid op de counter na een corner van Beveren. Diaby werd door het midden de ruimte in gestuurd en werkte beheerst af, 1-0. Voor de spits én topschutter van de Jupiler Pro League was het zijn elfde van het seizoen.

Waasland-Beveren kwam beter uit de kleedkamers. Robson dreigde met een kopbal die naast ging. In de 52ste minuut stond de 1-1 wel op het bord. Moeskroen-doelman De Vlamynck kon een matige voorzet niet vasthouden en Emond strafte zijn fout genadeloos af. In de 60ste minuut kreeg Monteyne zijn tweede geel en moest Moeskroen met tien verder. Waasland-Beveren kon het spel nu in handen nemen, maar scoren lukte vooralsnog niet. In de 89ste minuut kon Destorme alleen op doel af. Hij aarzelde niet en scoorde de 2-1. Een belangrijk doelpunt en goed voor drie punten.

1564 keer bekeken