Genk pakt in extremis drie punten

Bekijk de samenvatting van Cercle Brugge - Racing Genk vanaf 1'39 en de reacties vanaf 7'25.

Door de winst van Zulte Waregem gisteren ziet Cercle Brugge een rechtstreekse concurrent wegsluipen uit de degradatiezone. Ook Racing Genk heeft enkel baat bij winst om de verzoening met de supporters te bevestigen.  

De troepen van Arnar Vidarsson hadden duidelijk de opdracht gekregen om doelgericht te spelen want in de openingsminuten begon Cercle sterk. Richard Sukuta-Pasu kwam alleen voor Köteles maar legde de bal naast de verste paal. Een afgeweken schot van Karel D’haene viel bijna in doel. Via een hoekschop kon Genk voor het eerst echt dreigen, Schrijvers trapte het leer tegen de lat. M’boyo legde net voor de rust de bal klaar voor Schrijvers maar die besloot hard in het zijnet.  

Cercle kwam met goede bedoelingen uit de kleedkamer en begon fel. Meteen na de aftrap was het alle hens aan dek bij de defensie van Genk. Bacelic-Grgic trapt op doel maar een muur van vier Genk-spelers stond in de weg. Na de felle openingsfase ging het niveau naar beneden. Buiten enkele schoten vanuit de zestien vanwege Cercle en een kopbal van Kara op Werner was het niet veel soeps. De ingevallen Hervé Kage zette een knappe actie op en legde de bal gemeten op de voet van Mboyo.  Petit Pelé liet de kans niet liggen en trapte de bal prinsheerlijk binnen.

Cercle verdiende meer. Enkel in de zone van de waarheid was het onmondig.  Genk kruipt naar de vierde plaats. Cercle blijft onderin hangen en kan zelfs alleen laatste worden als Lierse wint van Lokeren.  

5036 keer bekeken