Charleroi gaat winnen in het Kuipke

Bekijk de samenvatting van Westerlo - Charleroi vanaf 17'30 en de reacties vanaf 25'02.

Charleroi heeft op de 17de speeldag in de Jupiler Pro League Westerlo verslagen met 2-3. Het diende Westerlo zo de tweede thuisnederlaag op rij toe. Charleroi behaalt dankzij de overwinning 9 op 9.

De eerste helft brak na negen minuten helemaal open toen Nils Schouterden een corner rechtstreeks voorbij een verraste Charleroi-doelman Penneteau. Een Olympisch doelpunt en een 1-0 voorsprong voor Westerlo. Lang konden ze in het Kuipke niet genieten van de voorsprong. Zes minuten later kon Tainmont de 1-1 makkelijk binnentikken na een goede voorzet van Ndongala waarop slecht werd verdedigd door de Westelse verdediging.

De tweede helft begon traag. Net als in de eerste helft had de wedstrijd en doelpunt nodig. In de 62ste minuut was het verdediger Ruyssen die een voorzet in eigen doel werkte en Charleroi op een 1-2 voorsprong bracht. De jonge verdediger maakte zijn fout enkele minuten later alweer goed toen hij in de 68ste minuut de 2-2 gelijkmaker binnen schoot. Penneteau kon een vrije trap van Schouterden niet klemmen en Ruyssen was er als de pinken bij om de de bal binnen te werken. Charleroi was wel de bedrijvigste ploeg. Twee minuten na de gelijkmaker bracht Marinos de bezoekers weer op voorsprong met een schicht van net buiten de zestien. Zijn knal ging heerlijk in het zijnet en Van Langendonck was kansloos.

Een mooie overwinning voor de Zebra’s die de goede vorm duidelijk te pakken hebben. Dankzij de 9 op 9 komt Charleroi voorlopig op een zesde plaats.

1117 keer bekeken