Zulte houdt de drie punten thuis

Bekijk de samenvatting vanaf 1.03 en de reacties vanaf 9.17.

Zulte Waregem heeft de nieuwe tribune in stijl ingehuldigd. Het won met 2-1 van AA Gent. Essevee boog na de rust een achterstand nog om. Dankzij deze overwinning schuift Zulte Waregem opnieuw wat verder weg van de gevarenzone. AA Gent laat de kans liggen om minstens tot zondag eerste te worden.  

AA Gent begon het sterkst aan de wedstrijd, maar het was wachten tot de 20e minuut tot het eerste gevaar. Verdediger Rami Gershon reageerde attent bij een vrije trap en hij zette Gent op voorsprong. 10 minuten later kreeg de jonge Zolotic z'n tweede gele kaart en moest Gent met 10 man verder. Zulte Waregem profiteerde bijna meteen maar Sylla zag een kopbal op de paal belanden.

Na de pauze was het Zulte Waregem dat op zoek ging naar een goal, maar aanvankelijk leek Gent makkelijk stand te houden. Tot Bryan Verboom met een fantastisch afstandsschot de West-Vlamingen langszij bracht. Hij joeg de bal vanop zo'n 25 meter in de winkelhaak. Zulte was nu helemaal los en wat later zag Sylla opnieuw een kopbal op het kader belanden, deze keer trof hij de lat. De ondertussen verdiende tweede goal kwam er dan toch. 10 minuten voor tijd tikte Messoudi door naar Cissako en die versloeg Sels met een schot in de korte hoek. 

De fans in de nieuwe tribune mochten zo meteen een overwinning vieren. Zulte Waregem schuift opnieuw wat verder weg van de gevarenzone. 

7249 keer bekeken