Rellen na Lokeren - Legia Warschau

In de marge van de Europa League-match van donderdagavond tussen Lokeren en het Poolse Legia Warschau zijn een 30-tal arrestaties uitgevoerd. Dat bevestigt burgemeester Filip Anthuenis vrijdag.

"Voor de wedstrijd werden enkele mensen gearresteerd die verboden wapens, zoals boksbeugels, bij zich hadden. Het betrof fans van de bezoekende club Legia Warschau", zegt Anthuenis.

Tijdens de wedstrijd braken Poolse fans in bij een hamburgerkraam dat opgesteld stond aan de tribune kant vijver. "Het hamburgerkraam was gesloten maar tijdens de inbraak werden enkele messen ontvreemd. Ook hier werden de daders onmiddellijk gearresteerd", legt Anthuenis uit.

"Dit was meteen de aanleiding dat enkele heethoofden probeerden uit hun vak te breken. De politie heeft met een kordaat optreden kunnen verhinderen dat dit gebeurde."

"Na de wedstrijd werden nog twee arrestaties verricht toen enkele Legiasupporters al te ongeduldig werden om het stadion te verlaten", gaat de Lokerse burgervader verder. "De politie heeft voorts kunnen verhinderen dat de Polen afzakten naar het stadscentrum waar het dan ook de hele avond heel rustig bleef."

2009 keer bekeken