Club groepsleider ondanks gelijkspel

Club Brugge heeft vanavond een 0-0 gelijkspel afgedwongen op het veld van FC Torino op speeldag vijf in de poulefase van de Europa League. Dat had het te danken aan formidabel keeperswerk van Mathew Ryan.

HJK Helsinki won met 2-1 van Kopenhagen. Daardoor is blauwzwart nog niet helemaal zeker van de kwalificatie voor de volgende ronde. Helsinki moet op de laatste speeldag wel vier keer scoren in Brugge en met minstens drie doelpunten verschil winnen om nog voorbij Brugge te gaan. Club won de heenwedstrijd in Finland immers met 0-3.

Torino, met de Belgische Marokkaan Omar El Kaddouri in de basis, en doelman Jean-François Gillet op de bank, begon het beste aan de partij. Een schotje van Josef Martinez - makkelijk geklemd door Ryan - was de eerste waarschuwing na vier minuten. De tweede volgde in minuut 25. Na een een-tweetje met El Kaddouri kwam Martinez moederziel alleen voor Ryan, maar die schudde een knappe redding uit de mouwen. Nadien haalde Club zonder kleerscheuren de rust.

Na de pauze hetzelfde liedje: El Kaddouri schoot eerst staalhard van dichtbij, maar Ryan redde fenomenaal. Meteen erna ging de Australiër razendsnel plat op een gevaarlijke kopbal van Martinez. Tien minuten voor tijd ging een kopbal van alweer Martinez maar net voorlangs. Vijf minuten nadien toonde Ryan zich opnieuw de man van de avond, op een schot van Cristian Molinaro. En om te bewijzen dat hij helemaal de matchbal verdiende, haalde de Brugse engelbewaarder ook nog een gemaakt kopbaldoelpunt van Larrondo van de lijn.

1216 keer gelezen