Europees liedje van Standard is uit

Standard Luik heeft op speeldag vijf van de Europa League een 2-0 nederlaag geleden op het veld van het Kroatische NK Rijeka. In de andere wedstrijd in groep G won Feyenoord Rotterdam met 2-0 van Sevilla, zodat de Luikenaars Europees uitgeschakeld zijn.

Al na zes minuten moest Standard-aanvoerder Jelle Van Damme de Luikse meubelen redden. De rijzige linksback haalde een schot van Moisés in extremis van de doellijn. Het was slechts een voorbode van wat komen zou. Een kwartier later kreunde Standard opnieuw: een bal van Andrej Kramaric ging tegen de paal. In minuut 25 was het dan toch raak: Moisés kopte de 1-0 voor Rijeka op het bord na een hoekschop.

Dertien minuten voor rust trok Dino Arslanagic Kramaric tegen de vlakte in het strafschopgebied: rood voor de Standard-verdediger en een penalty voor 2-0, mooi omgezet door Kramaric zelf. Die stand bleef ook tot aan de pauze op het bord.

In de tweede helft kwam Standard beter voor de dag, maar met weinig resultaat tot gevolg. Enkel een afgekeurd doelpunt van Vinicius en een goede vrije trap van Paul-José Mpoku konden de Kroatische doelman Ivan Vargic nog enigszins verontrusten.

Door de zege tegen Sevilla, staat Feyenoord nu met negen punten op kop in groep G. Sevilla heeft er acht, Rijeka zeven. Standard is met vier punten laatste.

297 keer gelezen