Lokeren wint, maar is uitgeschakeld

Lokeren zal niet overwinteren in de Europa League. Ondanks een knappe 1-0 zege tegen het Poolse Legia Warschau, ligt de Belgische bekerwinnaar uit het toernooi. Concurrent Trabzonspor klopte in eigen huis immers het Oekraïnse Metalist Kharkiv (3-1), waardoor de Turken samen met Legia Warschau doorstoten.

Lokeren totaliseert na vijf speeldagen 7 punten. Dat zijn er drie minder dan Trabzonspor, dat dankzij een beter onderling resultaat zeker voor Lokeren eindigt. Warschau leidt met 12 op 15. Metalist Kharkiv is nog puntenloos. Op 11 december staat de laatste speeldag op het programma. Lokeren gaat dan op bezoek bij Metalist Kharkiv, Legia Warschau speelt thuis om de groepszege tegen Trabzonspor.

In een evenwichtige eerste helft waren de eerste kansjes voor de bezoekers, maar tot echte dreiging kwam het niet voor de kooi van Copa. Aan de overzijde toonde Lokeren zich een pak efficiënter. In minuut 7 hing de bal tegen de netten. Hans Vanaken werkte met een strak schot fraai af na een aflegger van Junior Dutra. Warschau ging op zoek naar de gelijkmaker, maar tot uitgespeelde kansen kwam de Poolse kampioen niet. Pas iets voorbij het halfuur kwamen de Polen echt dreigen. Guilherme mikte een vrije trap echter op Copa.

Na de pauze bleven de kansen in een sfeervol maar niet uitverkocht Daknam schaars. Duda kreeg in minuut 53 wel een uitgelezen mogelijkheid om de bordjes gelijk te hangen. Zijn schot stierf echter in het zijnet. Net daarvoor was Lokeren gevaarlijk via De Pauw, die over kopte.

In het slotkwartier, met Leye voor De Pauw, ging Lokeren op zoek naar de geruststellende tweede treffer. Een uithaal van Koen Persoons werd echter nog net afgeblokt door een Pools been. In de toegevoegde tijd trapte invaller Remacle de laatste kans voorlangs.

297 keer gelezen