Anderlecht naar de Europa League

Chancel Mbemba heeft Anderlecht de overwinning bezorgd tegen Galatasaray. De Congolese verdediger was met twee doelpunten, één in beide helften, matchwinnaar. Anderlecht is nu zeker van de derde plaats in de groep en overwintert in de Europa League.

Anderlecht eiste in de beginfase de bal op, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Mitrovic trapte bij een zeldzame opening naast de bal. Galatasaray stelde aanvallend niets voor en had in de eerste helft geen enkel schot tussen de palen. In het slot van de eerste helft zette Anderlecht iets meer druk en dat resulteerde in een schot van Defour dat tergend traag, en na een lichte deviatie van Mitrovic, tegen de paal rolde.

Toch ging Anderlecht rusten met een voorsprong. Een voorzet van Conté werd uitstekend doorgekopt door Praet en Mbemba stond helemaal alleen om de verdiende voorsprong voorbij Muslera te koppen.

De tweede helft begon met een domper: Steven Defour moest opnieuw met een blessure naar de kant en raakt wellicht niet fit voor de topper tegen Club Brugge. Het uitvallen van Defour zorgde ervoor dat Galatasaray iets meer voet aan de grond kreeg op het middenveld. Dat leidde ook tot enkele kansen, maar Proto was een betrouwbaar sluitstuk.

Tien minuten voor tijd viel dan toch de beslissing. Muslera kon een vrije trap van Kljestan niet klemmen en Mbemba was goed gevolgd om z’n tweede van de avond binnen te tikken. Het verlossende doelpunt voor Anderlecht, dat nu zeker is van de derde plaats en bijhorend Europees voetbal in 2015.

3781 keer bekeken