Kompany mogelijk in FIFA-elftal

Na doelman Thibaut Courtois is ook Vincent Kompany, aanvoerder bij Manchester City en de Rode Duivels, genomineerd voor een plaats in het FIFA-elftal van het Jaar. Dat maakte de Wereldvoetbalbond bekend.

Kompany werd in het verleden al eens genomineerd, maar kreeg toen geen plaats in de verdediging van het Wereldelftal. Meer nog, sinds de oprichting van de verkiezingen van het Wereldelftal in 2005 haalde nog geen enkele Belg het uiteindelijke elftal. 'Vince The Prince' krijgt wel stevige concurrentie, want in de twintigkoppige shortlist staan natuurlijk heel wat ronkende namen. Zo maken onder meer David Luiz (PSG), Philipp Lahm (Bayern München), Javier Mascherano (FC Barcelona) en Thiago Silva (PSG) nog kans op een plaats in het Wereldelftal.

Het winnende elftal wordt gekozen door profspelers wereldwijd. Meer dan 20.000 profvoetballers mogen hun stem uitbrengen. Over enkele dagen worden de genomineerde middenvelders en daarna de aanvallers bekend gemaakt. De kans is bijzonder groot dat ook Chelsea-sterspeler Eden Hazard daar bij zal zijn. Het Wereldelftal van het Jaar wordt op 12 januari bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de FIFA Gouden Bal. 

342 keer gelezen