Genk houdt de drie punten thuis

Bekijk de samenvatting vanaf 16:20

Racing Genk heeft in eigen stadion met 3-0 gewonnen van KV Mechelen. Ibrahima Cissé was de man van de wedstrijd met twee goals. Pieter Gerkens was de andere Genkse doelpuntenmaker. Dankzij de overwinning blijft Genk boven in de ranglijst. De ploeg staat nu zesde. 

Genk begon matig aan de wedstrijd en zag al snel middenvelder en spelverdeler Gorius geblesseerd uitvallen. Enfant terrible Tornike Okriashvili, die een maand in de B-kern zat, mocht hem komen vervangen. Vlak voor rust viel er dan toch een goal uit de lucht. Timoty Castagne schilderde een voorzet op het hoofd van Sekou Cissé, die de bal onhoudbaar in doel kopte.

De tweede helft begon al even goed als de eerste geëindigd was voor de Limburgers, opnieuw via een gelijkaardig scenario. Deze keer was de voorzet van Kagé en de afwerking met het hoofd was van Pieter Gerkens. Het eerste doelpunt van de 19-jarige middenvelder. In de slotfase legde Cissé met z’n tweede van de avond de 3-0 eindstand vast.

Door deze overwinning bezet Racing Genk de zesde plaats op 6 punten van leider Club Brugge. KV Mechelen blijft in de middenmoot. 

 

 

 

7423 keer bekeken